Επαμεινώνδας Πριναράκης : Το αλκοόλ είναι η πιο διαδεδομένη νόμιμη ναρκωτική ουσία

Επεισόδιο 11 podcast (Δεκ 2022)

Περιγραφή επεισοδίου

«Η καθημερινή χρήση αλκοόλ από μόνη της είναι ένα καμπανάκι, ακόμη κι αν κάποιος λέει ότι χρησιμοποιεί κάτι με μέτρο». Ο κ. Επαμεινώνδας Πριναράκης υπεύθυνος της Δομής Υποστήριξης για Αλκοόλ και Τυχερά Παιχνίδια του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» στη Λάρισα είναι κατηγορηματικός ως προς το τι αποτελεί εξάρτηση και πότε το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον ενός ανθρώπου εθισμένου στο αλκοόλ, πρέπει να ανησυχήσει και να κινηθεί προκειμένου να τον βοηθήσει.

Επειδή έρχονται γιορτές και ως γνωστόν η κουλτούρα της διασκέδασης εξωθεί πλέον στο απόλυτο μεθύσι – αφού το ποτό είναι κοινωνικά συμβατό – συζητήσαμε με τον κ. Πριναράκη για την ολέθρια και θανάσιμη, πολλές φορές, σχέση των ανθρώπων με το αλκοόλ.

Δεδομένου ότι το θέμα είναι τεράστιο και οι παράμετροί του πάρα πολλοί, με τη συνέντευξη που ακολουθεί επιχειρήσαμε να κάνουμε μια εισαγωγή στην αυτοκαταστροφική αυτή συνήθεια που ξεκινά από την κοινωνικά αποδεκτή και άρα νόμιμη κατανάλωση αλκοόλ, περνά στην υπερβολική χρήση και στον εθισμό και οδηγεί στην κατάχρηση λόγω εξάρτησης.

———————————————————————————

*Το trikalapod.com θέλει τη συνεργασία σας για να ανακαλύψει και άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτή τη σελίδα.

Στείλτε τις ιδέες σας στο email : afroditinanaki@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: