Χρήστος Τελειώνης : Θα βλέπουμε από τα Μετέωρα το ηλιοβασίλεμα μέσα από τις ανεμογεννήτριες

Επεισόδιο 8 podcast (Νοε 2022)

Περιγραφή επεισοδίου

Την απουσία ενός εθνικού ενεργειακού χωροταξικού σχεδίου που θα έβαζε όρια στις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων υποδεικνύει ο κ. Χρήστος Τελειώνης, μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου, ως την κύρια αιτία του «πολεμικού» κλίματος που έχει διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα και στο νομό μας ειδικότερα και αφορά στην αντίδραση συλλογικοτήτων στα σχέδια εταιρειών να σπείρουν με ανεμογεννήτριες τα ψηλά και απάτητα βουνά.

Αρχικά θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει πως δεν εναντιώνονται συλλήβδην σε κάθε μορφή πράσινης ανάπτυξης, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας όμως πως σε καμιά περίπτωση δεν θε πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του ορεινού όγκου και να υποβαθμιστεί το περιβάλλον.

Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαβούλευση συγκεκριμένες προτάσεις για κατασκευή αιολικών σταθμών στην Πίνδο και στα Άγραφα, ο κ. Τελειώνης προσπαθεί να δώσει μια εικόνα των καταστροφικών επεμβάσεων που σχεδιάζονται στα πλέον παρθένα σημεία του νομού, προβλέποντας τις αρνητικές συνέπειες οι οποίες θα προκληθούν αν δεν αποτραπεί έγκαιρα η υλοποίησή τους.

———————————————————————————

*Το trikalapod.com θέλει τη συνεργασία σας για να ανακαλύψει και άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτή τη σελίδα.

Στείλτε τις ιδέες σας στο email : afroditinanaki@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: