Κωνσταντίνος Αβδελίδης: Εργαλείο που θα επηρεάσει την αλήθεια το ChatGPT

Επεισόδιο 16 podcast (Απρίλιος 2023)

Το ChatGPT κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνει το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πρόκειται για μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στην οποία μπορούμε να θέσουμε οποιοδήποτε ερώτημα και να πάρουμε απαντήσεις με τρομακτικά ρεαλιστικά αποτελέσματα, αφού μιμείται την ανθρώπινη συνομιλία.

Οι ειδήμονες, προειδοποιούν πως η τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται να αλλάξει την ανθρώπινη ζωή όπως την ξέραμε μέχρι τώρα.

Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε έναν κόσμο όπου οι μηχανές μπορούν να κάνουν τόσα πολλά; Υπάρχει αλήθεια στην «τεχνοφοβία»;

Συνομιλούμε με τον Τρικαλινό διδάκτωρα και διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνο Αβδελίδη για τις ευκαιρίες που θα προκύψουν, αλλά και για τις απειλές που ενέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη.  

* Ο Κωνσταντίνος Α. Αβδελίδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1978 και είναι Διδάκτωρ και Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Έχει εργαστεί σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων με αντικείμενα σχετικά με την παραγωγή και διαχείριση οπτικοακουστικού περιεχομένου, τη σημασιολογική ανάλυση του λόγου και της φωνής καθώς και με την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικτυακών και ρομποτικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, έχει παράσχει συναφές ανεξάρτητο διδακτικό έργο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα Τμήματα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το 2002, διετέλεσε Τεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης και σήμερα κατέχει θέση Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου Τρικκαίων υποστηρίζοντας τα αντικείμενα Έξυπνης Πόλης και Τεχνολογιών Πληροφορίας.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

—————————————————————————————————–

*Το trikalapod.com θέλει τη συνεργασία σας για να ανακαλύψει και άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτή τη σελίδα.

Στείλτε τις ιδέες σας στο email : afroditinanaki@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: